Siirry suoraan sisältöön

Suomen matkakohteet

  • tehnyt

Suomen matkakohteet ovat hyvin moninaiset. Etelän matkailukohteet eroavat suuresti Lapin tuntureista. Suomi on myös suosittu matkailumaa ulkomaalaisille turisteille. Täällä on asioita, joita me olemme tottuneet pitämään lähes itsestään selvinä, mutta jotka ovat monelle turistille eksoottisia kokemuksia. Yksi tällainen ainutlaatuisuus on ilman puhtaus. Suomessa ei ole saastuttavia suurkaupunkeja ja tähtiä voi nähdä Helsingissäkin. Ilma on siis raikasta myös kaupungeissa, maaseudusta puhumattakaan.

Suomen matkakohteet – saaristoa ja tuntureita

Talvisin suosittu matkailukohde on Lappi. Ihmiset tulevat ympäri maailmaa, jopa yksityislennoilla ihailemaan Lapin ainutlaatuista luontoa. Lapin tunturit ja puhdas lumi sekä käsittämättömän kauniit revontulet houkuttelevat turisteja eri puolilta maailmaa. Lappi on esimerkiksi japanilaisten suosiossa ja muutenkin aasialaiset matkustavat sankoin joukoin Lappiin. Se tarjoaa porosafareita, moottorikelkkailua tuntureissa ja laskettelua sekä murtomaahiihtoa, vain muutamia mahdollisuuksia mainitakseen.

Tuntureiden lisäksi kotimaamme saaristot kiehtovat matkailijoita. Turun saaristo on esimerkki tästä. Myös Helsingin edustan saaret ovat suosittuja matkailukohteita kesällä. Suomi kaikille matkailijoille sopivana maana lisää suosiota. Sillä Suomi todellakin on turvallinen ja sopii kaikille. Täällä ei tarvitse pelätä väkivaltaisia ryöstöjä eikä turisteja kaapata. Toki taskuvarkaita Suomessakin on ja turisteja kehotetaan varovaisuuteen. Rikollisuus on kuitenkin täällä vähäistä verrattuna moniin muihin maihin.

Suomen matkakohteet – luontoa ja kaupunkilomaa

Suomi on myös suosittu kaupunkilomakohde. Erityisesti Helsinki pääkaupunkina houkuttelee turisteja, mutta myös muut kaupungit, kuten Turku ovat vierailijoiden listalla. Suosittuja kohteita ovat esimerkiksi Helsingissä sijaitsevat taidemuseot ja oopperatalo sekä Finlandiatalo. Kesällä Savonlinnassa järjestetään maailmankuulut oopperajuhlat. Lukemattomat musiikkitapahtumat kesäaikaan ovat myös kokemisen arvoisia.

Avainsanat: