Pyörätuoli autoon ja menoksi

  • tehnyt

Nykyaikana pyörätuoli ei ole este matkustelulle ja kokemusten keräämiselle. Pyörätuoli autoon vain ja nokka kohti mitä ikinä haluaakaan nähdä. Jos henkilö istuu tuolissa myös autossa matkustaessaan, tarvitaan toki sitä varten suunniteltu auto. Mikäli taas on mahdollista siirtyä auton istuimeen, saa pyörätuolin kätevästi nippuun ja peräkonttiin kulkemaan matkassa. Mahdollisuuksia on myös matkustaa aivan yksin, ilman erillistä kuskia.

Kuinka saada pyörätuoli autoon itse

Jos henkilö on saanut käyttöönsä auton, jonka kanssa hän voi itsenäisesti toimia ilman avustajaa, on siinä mitä luultavimmin säilytystila tuolille auton katolla. Tuoli asetetaan auton vierelle ja sähkökäyttöinen hissi toimittaa tuolin sille varattuun tilaan. Tällöin tuolia käyttävä henkilö pystyy ajamaan itse häntä varten erityisesti suunnitellulla autolla.

Erittäin tärkeä asia, esteettömyys, on huomioitu lähes kaikkialla nykyään ja pyörätuolin kanssa pääsee melko hyvin liikkumaan. Aivan kaikkialle tämä ei ulotu ja varsinkin yksin ollessaan liikkeellä on hyvä varmistaa asioita etukäteen. Aivan tavalliset asiat, kuten yksikin porras tai oven avautuminen väärään suuntaan, voivat olla ratkaisevia tekijöitä, ellei apua ole saatavilla.

Taksi on loistava vaihtoehto

Kotiin ei kuitenkaan tarvitse jäädä vaan reissuun voi ja kannattaa lähteä rohkeasti. Takseissa löytyy valinnanvaraa ja niillä on helppo päästä pyörätuolin kanssa liikkumaan, ellei omaa autoa ole varsinaisesti tarpeen hankkia. Invatakseissa on hissit sekä kunnolliset kiinnitysvälineistöt, jotta matkustaminen on aina turvallista ja mukavaa. Myös avustaja mahtuu matkalle mukaan helposti.

Avainsanat: