Lapsiperheen lomakohteet Suomessa etelästä pohjoiseen

  • tehnyt

Lasten kanssa ei aina tarvitse lähteä etelänlomille nauttimaan uima-altaalla oleskelusta ja rannalla leikkimisestä. Myös Suomesta löytyy useita upeita kohteita, joissa lapsiperheet viihtyvät vallan mainiosti. Lapsiperheen lomakohteet Suomessa voidaan jakaa kesäkohteisiin ja talvikohteisiin. Perinteisesti Lappi tunnetaan talvilomakohteena, sillä siellä voi harrastaa monenlaisia talviaktiviteetteja. Sen sijaan esimerkiksi suuret kaupungit sopivat hyvin kesälomakohteiksi. Niissä voi vierailla vaikkapa huvipuistoissa.

Lapsiperheen lomakohteet Suomessa – perheiden suosikit

Monen lapsiperheen ehdoton suosikki on Linnanmäen huvipuisto, jossa on laitteita kaikenikäisille lapsille ja vähän vanhemmillekin. Linnanmäki sijaitsee Helsingissä, joten samaan lomaan voi yhdistää monissa muissakin kohteissa vierailemisen. Lapsiperheet ihastuvat takuulla myös Korkeasaaren eläintarhaan. Siellä voi tutustua niin Suomen oloissa eläviin eläinlajeihin kuin muualta maailmasta tuotuihin eläimiin.

Suomi ei rajoitu kuitenkaan pelkästään pääkaupunkiseudun ja suurten kaupunkien ympärille. Täällä on runsaasti muutakin nähtävää. Lappiin voi lähteä koska tahansa, sillä sieltä löytyy aina vierailemisen arvoisia kohteita. Jos Lappi valikoituu kesälomakohteeksi, kannattaa silloin suunnata esimerkiksi Rovaniemelle. Siellä voi tutustua Joulupukin pajaan sekä Santa Parkiin, jotka ovat avoinna vuoden ympäri.

Lähde kylpylään

Kylpylä on aina varma valinta, kun mukana matkassa on lapsia. Lapset rakastavat uimista ja samalla myös aikuiset pääsevät nauttimaan poreissa rentoutumisesta. Suomen parhaimpiin kylpylöihin kuuluu ehdottomasti Vuokatissa sijaitseva Holiday Club Katinkulta. Siellä on kaikkea vesiliukumäistä porealtaisiin ja kylmäaltaisiin. Uida voi halutessaan myös ulkoaltaassa.